Menü
Új fa nyílászárók rövid határidőre, akár 1-2 hetes gyártási idővel!
+36 20/451-1346
Gácsi Zoltán
+36 70/320-7021
Szép Tamás
info@faablakmester.hu
Miért a faablak

 

Miért a fa alapanyag?

 

Szép, természetes, időtálló!

Tegyük fel, hogy Ön épp nyílászáró csere előtt áll. Számos kérdés vetődött fel Önben e téma kapcsán, s nem tudja eldönteni, hogy fa vagy műanyag nyílászárót szereltessen-e be új vagy meglévő otthonába. E problémakört most szakmai, illetve vásárlói szemszögből is végigjárjuk, azért, hogy megkönnyítsük az Ön dolgát.

Nem kell azonban ahhoz szakembernek lenni, hogy az ember különbséget tudjon tenni fa, illetve műanyag közt. A műanyag nyílászárók csillaga leáldozott, s nem kellett ehhez az asztalosok, a természetes anyagok pártolóinak lobbija sem, a műanyag nyílászáró elvégezte helyettük a munkát, azzal, hogy kimutatta „foga fehérét" az évek alatt. Jelesül azt, hogy az idő vasfoga korántsem kíméli, s hatékonyságában, funkcionalitásában sem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket.


Csúcsminőségű tradicionális alapanyag: a fa

A fa amellett, hogy természetes, hosszú életű és esztétikus is egyben, kiváló szellőzést biztosít az Ön otthonában. A műanyag nyílászárók szinte légmentesen lezárják lakását, s majdhogynem kivétel nélkül penészesedést okoznak. A cégünk által használt légáteresztő felületkezelő anyagok engedik szellőzni a fát, amellett, hogy védik is azt, s természetes küllemet kölcsönöznek neki.

A műanyag ablakok egyetlen előnye, hogy olcsóbbak, mint a fa nyílászárók, de Ön is ismeri a mondást: olcsó húsnak híg a leve. Ha faablakot épített be, nem csupán néhány évre, hanem egy egész életre megoldja az ablak-kérdést. Az általunk felújított palló-és gerébtokos, tessauer, sofa és dufa típusú, valamint az újonnan gyártott faablakok a minőség, a korszerűség, a nívós formaigény jegyében készülnek! A fa megmunkálása évezredes múltra tekint vissza, s e hagyományt a mai elvárásokhoz igazítva az Ön kényelmének és igényeinek megfelelően gondoljuk újra. Bízzon szakértelmünkben, bízzon a tradicionális alapanyagokban!


Érvek és panaszok, melyeket érdemes fontolóra vennie

Több éves szakmai pályafutásunk alatt rengeteg olyan vásárlói panasszal, véleménnyel találkoztunk már, melyek a fa-műanyag kérdéskör köré csoportosultak. Mi ezekből kiindulva javasoljuk Önnek a fa alapanyagokat, de hamarosan az Ön számára is világos lesz, hogy miért is állunk mi e természetes anyag pártján. Utánajártunk tehát, Önök hogyan vélekednek a fa, illetve műanyag nyílászárókról. Figyeljen és tanuljon más kárából!

• „Hihetetlen, de szó szerint átsüvít az ablakon a hideg. Kicsibaba mellett ez nagyon kellemetlen tud lenni. Az ablaktól 20 centire lévő szobanövény leveleit lebegteti a levegő. Soha többé műanyag nyílászárót!" (Klára, 28)

• „A műanyag olcsó volt, amikor épp bejött a divatba, mi pedig le voltunk égve. Takarítani könnyű, bár már kezd furán elszíneződni, sárgás lett itt-ott. Nem olyan régen van fent. Nem bánom, hogy feltetettük, kipróbáltuk, de már várom, hogy faablakokra cserélhessük." (Dezső, 36)

• „A szomszédét már háromszor javították. A négy éves panelprogramos lakásomban nyáron forró az üveg, télen pedig jéghideg, úgy, hogy folyamatosan fűtök. Ráadásul a műanyag ablakon becsurog az eső is..." (Gábor, 51)

• „Réges-régi fa ablakaink vannak, kitűnően zárnak és szigetelnek, igaz, fel lettek újítva. A festék már felpattogzott korábban, de egy festő újrakente és kész. Sokkal jobban illik a kertes házunkhoz a fa, a kert tele van növényekkel, kaspókkal, ezért sem akartunk megválni a faablakainktól, és jól tettük, hogy felújíttattuk őket." (Marika, 56)

• „Légmentesen lezárni a házat nagy hiba, az egészségnek sem tesz jót. A fa lélegzik, hiszen valaha egy élő szervezet volt, és rostjait a felületkezelők sem tömítik be. Bár hozzá kell tenni, hogy aki nem szellőztet rendesen, vessen magára!" (Kornél, 42)

• „A műanyagról eddig csak rosszakat olvastam, de a család két részre szakadt, s a műanyag nyert. Egy éve építkeztünk, nekem nem tetszenek az ablakaink, valahogy olyan <> az egész ház tőlük. Eddig nem volt probléma velük, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt pár év múlva is elmondhatom majd." (Emília, 37)

• „Én a jó minőségű fát javaslom! Nálunk a negyedik telet húzza, nem árt neki sem a csapadék, sem a nap, sem a hideg. Úgy tudom, festéssel 5 évente kell átdolgozni, de akkor több évtizedig gond nélkül eltart. Műanyag gondozásmentes, de nem szellőzik, így penészedik a lakás, és 15 éven belül szétmállik a naptól." (Ákos, 33)


Kérje szaktanácsainkat, készséggel állunk rendelkezésére!

 

Ingyenes ajánlatkérés