Menü
Új fa nyílászárók rövid határidőre, akár 1-2 hetes gyártási idővel!
+36 20/451-1346
Gácsi Zoltán
+36 70/320-7021
Szép Tamás
info@faablakmester.hu

Brutálisan jó minőségű, korszerű és időtálló nyílászárók az ablakfelújítás és –gyártás mestereitől!Pénzmegtakarítás és komfort egyben – bízzon a profizmusban!Tudta Ön, hogy valójában a faablakok 90%-a megmenthető? Hogy nem kell mindenáron lecserélnie ablakait, s megválnia otthona ékeitől? Cégünk több éves tapasztalattal a háta mögött vállal ablakfelújítást és –gyártást, így bizton állíthatjuk: nálunk vannak a legjobb kezekben az Ön faablakai! A hatékony, gyors és szakszerű munkát profi szakembergárda garantálja! Korszerűsítse faablakait, s figyelje, hogyan csökkennek kiadásai!


Mi úgy funkcionálunk, mint a szuperhősök, akiket már csak a legvégső esetben, a legádázabb „ellenség” ellen érdemes bevetnie. Ha Ön érzi, hogy nagy a baj, magas a gázszámla, s nem jól hőszigetelnek nyílászárói, akkor csak az ablakfelújítás mesterei nyújthatnak szakszerű elsősegélyt! Bízzon szakértelmünkben!

Lobog a függöny, pedig csukva van az ablak? „Izzad”, párásodik a felület, családja fázik otthonukban? Nehezen nyitódik-záródik a nyílászáró, süvít be a hideg levegő, szökik a meleg? E problémák sajnos nem oldódnak meg maguktól, s a házi barkácsolással lehet, Ön többet fog ártani, mint használni. Tegye fel Ön is magának a kérdést! Ha fáj a foga, nekilát otthon gyökér kezelni, esetleg kihúzni azt? Ugye, nem?
A fogorvostudomány, csakúgy, mint az ablakfelújítás egy külön szakma, amelyet csak szakemberek képesek profi módon végezni. A faablakok felújításáról három vonatkozásban beszélhetünk: létezik a mechanikai, a hőtechnikai és az esztétikai „beavatkozás”. Cégünk a mechanikai és a hőtechnikai lépések során áll az Ön szíves rendelkezésére, az esztétikai rész egy külön szakma, melyet festők végeznek.


Lefaragjuk gázszámláját!Ahogy azt már Ön is tapasztalhatta, az energiaárak ugrásszerűen megnőttek, s Önnek régi, geréb-és pallótokos, tessauer, sofa, dufa, kisipari és műemlék jellegű ablakai nem képesek a mai kor hőtechnikai, műszaki elvárásainak megfelelni. Anno kiváló minőségű alapanyagokkal dolgoztak a szakemberek, de akkoriban nem voltak a maihoz hasonló, korszerű hőszigetelő anyagok. Ez 20-30-40 évvel ezelőtt nem volt gond, hiszen nem kellett ilyen magas energiaárakra számolniuk az embereknek. Mára azonban e nyílászárók elavultak, így átalakításra szorulnak.

Cégünk leggyakrabban a faablakok külső szárnyának hőszigetelésével segít Önnek lefaragni a gázszámlát úgy, hogy a régi hengerelt síküvegek helyett korszerű(4-12-4 Low-E+Argon) hőszigetelt üveget épít a nyílászáróba, amit egy külső esztétikusan megmunkált fa kerettel rögzítünk. Így az üveg felület hőátbocsájtási képességét minimálisra csökkentjük.  A termo üveg és a rögzítő léc találkozását folyékony szilikonnal zárjuk le. Az új hőszigetelt üveggel ellátott szárnyat, körbe le is szigeteljük, a jelenleg legkorszerűbb svéd technológiás magas szilikon tartalmú szigetelő anyaggal. A munkánkhoz tartozik a külső belső ablak szárnyak pászítása, zárak beállítása esetleges cseréjük. A külső szárny mindig nagyobb hőhatásnak van kitéve, ezért célszerű azzal dolgozni, de természetesen az Ön igényeinek megfelelően a belső szárnyat is tudjuk szigetelni, ha úgy kívánja. Ne feledje! Korszerűsítéssel sokszor jobb hatásfokot érhet el, mintha új ablakot venne!Miből áll az ablakfelújítás?

Varázsoltassa újjá ablakát és élvezze az általa nyújtott kényelmet és biztonságot!


A munkafolyamat során a megbeszélt időpontban kiérkezünk Önhöz. Miután mindent alaposan felmérünk és letisztázunk Önnel, elvisszük a problémás ablakszárnyakat műhelyünkbe. A szárnyakban lévő üveget kitörjük, kivesszük a gittet és kitisztítjuk a gitt ágyat, s így építjük be az új hőszigetelt üveget a keretbe és egy esztétikusan megmunkált fa kerettel rögzítjük. Az üveg stabilan fog állni a szárnyban, s nem deformálja az ablakot. Az ablak szárnyak falc részeibe egy nagy fordulatú speciális géppel egy hornyot készítünk, amibe egy több méretben létező, magas szilikontartalmú "O" profilú szigetelő anyagot építünk, a hermetikus zárás érdekében. A rossz zárakat, vasalatokat beállítjuk, szükség esetén cseréljük. A munka végeztével visszaszállítjuk Önhöz a kész ablakszárnyat és a helyszinen beállítjuk, bepászítjuk a tokba. A munkafolyamat némi kosszal és porral jár, így érdemes erre felkészülnie (szőnyegek felszedése, törékeny tárgyak eltávolítása a helyszínről, stb.). Mi az ablakkerettel (ablak tokkal) nem végzünk munkálatot, az fix marad, csak a szárnyakkal dolgozunk. Elhozáskor a belső ablakszárny minden esetben fennmarad, így zárható marad a lakás. Ha ez nem lehetséges a helyszínen végezzük a munkát. Látja? Mi mindenre odafigyelünk!

Az egyesített szárnyak kapcsán (tessauer) több olyan panasszal találkoztunk már, hogy a háziasszonyoknak nagy gondot jelent ablakpucoláskor a két üveg közé szorult kosz, por takarításához az ablak szétcsavarozása. Cégünk segít Önnek! Kérésre az összecsavarozható  szárnyakat véglegesen egyesítjük, az ablakba egy fokozott hőszigetelt üveget (4-20-4 Low-E Argon) építünk be. Így kvázi két üvegből egyet varázsolunk! Az általunk beépített argon gázzal töltött üveg amellett, hogy megfelelően hőszigetel, s nem párásodik, megszabadítja Önt az eddigi takarításból adódó gondoktól is! Nem semmi, igaz?

Tökéletes hő-és hangszigetelés, korszerűsítés és javítás az ablakfelújítás mestereitől! Nem győzték meg a szavak? Keressen fel minket, s győződjön meg profizmusunkról Ön is!
 • A Tessauer ablakok forgó vagy egy, illetve két szárnnyal rendelkező nyílászárók. Jellemzően két részből állnak, s e részek csavaros kötéssel vannak rögzítve. Ez az ablaktípus a hetvenes-nyolcvanas években terjedt el, főleg a panellakásokban találkozhatunk vele.
 • A régi polgári, körfolyosóval rendelkező lakások modelljei a gerébtokos, valamint kapcsolt gerébtokos ablakok. E nyílászárók kivitelezésénél a készítők két ablakprofilt építettek távtartóval, közvetlen egymás mögé. Létezik egyrétegű és kétrétegű gerébtokos ablak – a kétrétegű két szárnnyal rendelkezik, s mindkét szárnya befelé nyílik.
 • Ezek a nyílászárók régi konstrukciók, parasztházaknál, illetve régi városi házaknál fordulnak elő. A pallótokos ablakok két szárnnyal rendelkeznek, a két szárny a faltól nyitható. A külső szárny kifelé nyílik, a belső pedig befelé. Ez a kivitelezés sajnos egyáltalán nem szigetel jól, átengedi a csapadékot is.
 • Régebbi típusú, nagyipari produktumok. Hőszigetelő üveggel és szigetelő gumitömítéssel készülnek. Ezek a hossztoldott konstrukciók az 1970-es években indultak hódító útjukra, s ekkoriban minőségi javulást jelentettek. Hosszú időn volt, míg elterjedtek, mivel csak a középosztály engedhette meg magának a Sofa és Dufa ablakok beépítését.

Ingyenes ajánlatkérés


A műemlékvédelemre és a régies jelleg megőrzésére is figyelünk!

A korszerűsítés során mi a műemlékekre és a régies jelleg megőrzésére is nagy figyelmet fordítunk. Az utcafrontról is látható, „sokat megélt” faablakoknak van egy különleges vizualitása, melyeknek vétek lenne modern külsőt adni, így elveszne varázsuk. Mi a régies kialakítást megőrizve korszerűsítjük az Ön faablakait! Egyes városokban, egyes épületek kapcsán szabvány írja elő, hogy milyen külsejű, formájú, kialakítású ablakot szabad beszereltetni, hiszen az önkormányzat megpróbálja megtartani a történelmi városképet. Mi segítünk abban, hogy az előírásoknak megfelelő nyílászáró kerüljön beszerelésre Önnél is!

Hiányzó elemek pótlólagos beépítése és korszerűsítés


Az alábbiakban tudunk Önnek szakszerű segítséget nyújtani az faablak felújítás kapcsán:

 •  Vetemedések és deformálódások korrekciója
 •  Szigetelőanyag-csere
 •  Régi, elavult üvegek cseréje korszerű hőszigetelt üvegre
 •  Rossz zárak cseréje, akadás-és súrlódásmentesítés
 •  Kapcsolt geréb-és pallótokos ablakok, Tessauer ablakok, Sofa és Dufa ablakok teljes körű korszerűsítése és javítása
 •  Tessauer ablakok szárnyegyesítése
 •  Ingyenes állapotfelmérés és helyszíni árajánlat-készítés
 •  Több éve a szakmában dolgozó, bejelentett, profi asztalos munkaerő

Kérjen egyedi ajánlatot ingyen vagy kérdezze kollégáinkat elérhetőségeinken
+36 20/451-1346
Gácsi Zoltán
+36 70/320-7021
Szép Tamás
info@faablakmester.hu
Rólunk mondták
Katalin 51
Régi 40 éves ablakaim talán sohasem záródtak ilyen jól! Végre nem hallom a kutyaugatást a szomszédból.
Magdi 59
Az ablakfelújítás óta eltelt egy tél és most itt a nagy meleg. A gázszámlám kevesebb lett, most pedig kellemes hűvös van a korábban forró nappaliban. Jó döntés volt, valóban megérte.
László 62
Azt kaptam amit előzetesen megbeszéltünk. A munka koszosabb részét a műhelyükbe végezték, itt már csak a helyükre akasztották és beállították. Szuper lett!
Alexandra 29
Műanyagra akartuk cserélni a régi Sofa ablakainkat de lebeszéltek róla az Ablakspecialista szakemberek. A régi ablakokat felújították és a házat se kellet szétverni. Azóta eltelt 6 év, nem bántuk meg.