Menü
Új fa nyílászárók rövid határidőre, akár 1-2 hetes gyártási idővel!
+36 20/451-1346
Gácsi Zoltán
+36 70/320-7021
Szép Tamás
info@faablakmester.hu
GY.I.K

Gyakran Ismételt Kérdések


Az alábbiakban a tevékenységünkkel, a munkafolyamattal kapcsolatos általános kérdéseket válaszolunk meg, s egyéb hasznos tanácsokkal szolgálunk meglévő és leendő kedves ügyfeleinknek. Ha nem találja kérdéseire a válaszokat, keressen minket bizalommal, s teljes körű tájékoztatást adunk telefonon vagy e-mailben.

„Milyen ablaktípusokra terjed ki a tevékenységük?"
Cégünk a legelterjedtebb ablaktípusok mindegyikével foglalkozik, ezek elsősorban a palló-és gerébtokos, a tessauer, a sofa és a dufa ablaktípusok. Ha Ön nincs tisztában azzal, milyen típusú faablakkal rendelkezik, vagy tudja, de másfélét szeretne beépíttetni, egy dolga van: kérni a helyszíni állapotfelmérést, mely során pontról pontra megbeszéljük Önnel a választási lehetőségeket, és javaslatokat teszünk.
Sajnos a panel lakásokban lévő középen elforduló tessauer ablakok korszerűsítését műszaki okok miatt nem vállaljuk!

Műanyag ablakom van. Igényelhetek fa ablakot a helyére?
Természetesen igen. Ennek rendjéről és módjáról a helyszínen tudunk Önnek részletes tájékoztatást adni.

Igényelhetek bejárati ajtót cégüktől?
Cégünk nemcsak faablakok gyártását végzi, hanem nagy tapasztalattal vállalja bejárati (és igény esetén beltéri) ajtók elkészítését is. Az általunk gyártott 5 pontos biztonsági zárral rendelkező, hőszigetelt faajtók védelmet nyújtanak a nagy hideg, a túlzott meleg, a kosz és zaj, valamint a betörők ellen is! A faajtók felújítását, korszerűsítését műszaki okok miatt nem vállaljuk.

Valójában mennyi pénzt takaríthatok meg, ha korszerűsíttetem a faablakaimat?
Az általunk beszerelt hőszigetelt üvegnek és kiváló szigetelőanyagnak köszönhetően Ön hozzávetőlegesen 20-30% megtakarítást érhet el.

Mennyibe kerül a korszerűsítés és mennyibe a gyártás?
E szegmens annyira összetett és annyi mindentől függ, hogy lehetetlenség konkrét árakat itt rögzítenünk. Az árajánlatot Ön rögtön a helyszínen megkapja, miután mindent alaposan felmértünk, szemügyre vettünk. A szerkezet elkészítésén felül a beépítési díj opcionális, ha Ön vagy ismerőse be tudja építeni az elkészült faablakot, akkor csak a munka-és anyagdíjat kell megtérítenie.

Milyen fából készülnek az új ablakok?
Az általunk gyártott új faablakok a minőségi, masszív borovi fenyőből készülnek, de igény szerint készítünk tölgy, meranti és vörösfenyőből is nyílászárókat.

Mennyi idő alatt készül el az ablak?
Ez nagyban függ az Ön speciális igényeitől, az alapanyagok, kiegészítők hozzáférhetőségétől is. Hozzávetőlegesen a felújítás 1-2 munkanap alatt. Az új szerkezetek gyártása 4-6 hetet vesz igénybe.

Huzatos az ablakom, s egyéb kisebb javításokra is szükségem van.
Kisebb javításokat, pászításokat és szigetelést akár már a helyszínen elvégezzük, ebben az esetben nem cserélünk üveget.

Hogyan zajlik az időpont egyeztetés?
Miután Ön felkeresi cégünket, mi telefonon időpontot egyeztetünk Önnel. Leggyakrabban nem konkrét időpontot adunk meg, hanem napszakot, mi minden esetben törekszünk a pontosságra.

Milyen előkészületeket kell tennem, amikor a mesterek kiszállnak hozzám?
Hiába igyekszünk por és kosz nélkül dolgozni, sajnos ez elkerülhetetlen. Kérjük kedves ügyfeleinket, hogy a munka előtt tekerjék fel szőnyegeiket, s minden törékeny, könnyen koszolódó tárgyat távolítsanak el a munkavégzés helyszínéről!

Kik javítják, készítik az ablakaim?
A munkát minden esetben bejelentett, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező asztalosok végzik.

Mennyibe kerül a kiszállás és az állapotfelmérés?
A kiszállás és az állapotfelmérés ingyenes! Azonban kérjük, csak akkor kérjen helyszíni szemlét, ha biztosan szeretné felújíttatni vagy lecseréltetni ablakát, s komoly szándékai vannak cégünkkel. Kalandorok kíméljenek!

Hány év garancia van a munkájukra?
A minőségi faablakok már önmagukban garanciát jelentenek, s több évig képesek szolgálni Önt. A rendeltetésszerű használat mellett igen ritkán adódnak rendellenességek. Mégis, ha ez bekövetkezik, kivizsgáljuk az esetet, s ennek fényében korrigáljuk a galibát, ha az a mi mulasztásunk miatt következett be. A szerződésben (melyet már a helyszínen megkötünk Önnel) foglaltak szerint 2 év garanciát vállalunk termékeinkre.